Nostalgie, nostalgie

Vanochtend zoals gepland niet al te vroeg opgestaan. Cees was al wat eerder op, maar Conny was zo rond 09:15 uur wakker. Rustig aangekleed, spullen ingepakt en ontbeten. Daarna hebben we uitgecheckt en zijn we weer op weg gegaan naar onze volgende bestemming: Juelsminde.

Het was natuurlijk ook een zaterdag, maar van files zoals gisteren was absoluut geen sprake. Zelfs niet bij de wegwerkzaamheden. Prima, maar de trip ging zo best snel. Bij de tolbrug kregen we nog een aangename verrassing. Bleek dat er in het weekend een korting gegeven wordt, dat scheelde toch ineens 60 kronen! Mooi meegenomen!

Omdat de rit zo vlot verliep, besloot Conny dat ze inderdaad maar eens een tussenstop in Assens gingen maken. Bij de afslag de B-wegen op en onderweg zagen we allerlei plaatsjes waar we "vroeger" ook geweest waren. Eenmaal aangekomen in Assens wisten we niet of we nu naar het centrum moesten of naar de haven. Centrum viel al snel af, aangezien die afgesloten was. Dus op naar jachthaven!

Eenmaal aangekomen bij de jachthaven even rondgereden en al snel zagen we een soort cafetaria. Zouden zij...? Jazeker! 2 risted hotdog graag! Alles erop? Jazeker, alles erop! Jaren geleden hebben we in Assens een risted hotdog gegeten en dat was de lekkerste die we ooit hebben gehad. En we weten niet zeker of het dezelfde eigenaar was (het tentje was in ieder geval een heuse cafetaria geworden) maar deze deed er niets voor onder! Daarna nog een ijsje gegeten (Cees "bjornescoop", vanille, nougat en Conny dropijs (vanzelfsprekend), daim en oreo). Heerlijk! Het zonnetje scheen eerst maar wat later werd het wat bewolkter.

En het was inmiddels ook weer tijd om verder te rijden. Was nog een uurtje. Eenmaal aangekomen bij de plek waar we onze sleutel moesten halen, bleek dat het kantoortje nog gesloten was. Dan eerst maar even boodschappen doen. We moesten toch nog brood en beleg halen. Was best een redelijk grote supermarkt. En vooral ook ingesteld op toeristen (een afwasborstel voor 3,5 euro????). Na de boodschappen was het kantoortje inmiddels ook open en na betaling van de eindschoonmaak zijn we op zoek gegaan naar het huisje. Was nog geen 5 minuten verder en zo gevonden dankzij de navigatie. Scheelt toch een hoop gezoek op kaarten en met routebeschrijvingen.

Conny was een beetje huiverig voor het huisje, omdat het nog geen 300 euro was inclusief eindschoonmaak (kan nooit wat zijn), maar dat was allerminst het geval. Wat een leuk en uitgebreid huisje! Precies zoals de foto's op internet! Mooi serre, lekkere banken, 3 slaapkamers, open haard en alle ruimte die je wilt. Helemaal prima, hier gaan we ons wel vermaken!

We hebben snel de koffer en spullen uit de auto gehaald, de bedden opgemaakt, internet aangesloten (we zijn van alle markten thuis) en toen relaxen. Vanavond wat later gegeten en daarna nog heerlijk in de tuin in het zonnetje gezeten. Toen de zon weg was hebben we nog even televisie gekeken. Morgen weet Conny wel wat ze (vermoedelijk) gaan doen, maar Cees nog niet. Is nog onder voorbehoud van beschikbaarheid van plaatsen, maar kan best leuk worden :-) .

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!